Tesla concediaza intregul personal al echipelor Supercharger si vehicule noi, saptamani dupa reducerile anterioare

Tesla concediaza intregul personal al echipelor Supercharger si vehicule noi, saptamani dupa reducerile anterioare


Tesla efectuează a doua rundă de concedieri în masă în doar două săptămâni. De data aceasta, este echipa Supercharger care este concediată, împreună cu șeful dezvoltării de vehicule noi și toți cei care au lucrat pentru ei.

Rebecca Tinucci, directorul senior al încărcării vehiculelor electrice (EV) al Tesla, va părăsi producătorul auto. Alături de Tinucci, toți cei 500 de membri ai echipei care i-au raportat vor fi concediați, conform The Information.

Efortul lui Tinucci de a obține sprijin din partea altor producători pentru adoptarea Standardului de Încărcare Nord-American al Tesla (NACS) i-a adus un loc pe lista TIME 100 Climate și locul al doilea în lista puterii industriei auto a Motor Trend, observă Electrek. Rețeaua Supercharger este considerată unul dintre elementele cele mai de succes ale Tesla, așa că eliminarea echipei din spatele acesteia vine ca o surpriză.

Emailul trimis de Musk informând executivii despre concedieri afirmă și că Tesla va continua să construiască noi Superchargere și să finalizeze cele aflate în construcție. Într-o postare pe platforma sa X, Musk a scris că Tesla încă își propune să extindă rețeaua, doar într-un ritm mai lent și cu mai mult accent pe timpul de funcționare de 100%.

Daniel Ho, directorul programelor de vehicule și inițiative de produse noi, este de asemenea concediat de la Tesla după o perioadă de 10 ani. Ho a fost manager de program pentru Modelul S, 3 și Y înainte de a fi pus să conducă toate vehiculele noi. Întreaga sa echipă, formată dintr-un număr necunoscut de persoane, va fi concediată.

Echipa de politică publică a Tesla este, de asemenea, dizolvată. Rohan Patel, fostul vicepreședinte al echipei, a părăsit compania acum două săptămâni, când au fost anunțate reducerile anterioare.

„Sper că aceste acțiuni clarifică faptul că trebuie să fim absolut hardcore în ceea ce privește numărul de angajați și reducerea costurilor,” a scris Musk în email, conform raportului. „În timp ce unii membri ai personalului executiv iau aceasta în serios, cei mai mulți încă nu fac acest lucru.”

Musk a adăugat în email că executivii cu mai mult de trei membri ai echipei care „nu trec în mod evident testul excelent, necesar și de încredere” vor fi rugați să demisioneze.

A fost mijlocul lunii aprilie când Tesla a anunțat că elimină mai mult de 10% din forța sa de muncă globală, ceea ce înseamnă că cel puțin 14.000 de lucrători sunt concediați. Tesla a înregistrat livrări de vehicule în primul trimestru de 386.810 luna trecută, mai puțin decât se așteptau analiștii. Livrările au scăzut cu 20% în T1 față de trimestrul precedent și cu peste 8% față de același trimestru din anul anterior, marcând prima scădere anuală din 2020 pentru producătorul auto. Scăderea vânzărilor a dus la o scădere a profiturilor cu 55%.