Dispozitivul Rabbit R1 AI, despre care s-a vorbit mult, se confrunta cu critici dure in primele recenzii

Dispozitivul Rabbit R1 AI, despre care s-a vorbit mult, se confrunta cu critici dure in primele recenzii

Dispozitivul Rabbit R1, asistentul digital alimentat de inteligență artificială care a atras nivele masive de entuziasm în timpul CES de la începutul acestui an, a sosit. La fel ca și Humane AI Pin, a fost întâmpinat cu recenzii care variază de la ok la foarte proaste. Mulți se întreabă de ce dispozitivul nu este doar o aplicație, iar unii au demonstrat că ar fi putut fi – deși dezvoltatorii săi contestă acest lucru.

Rabbit R1 folosește ceea ce producătorul său numește un „model de acțiune mare” (LAM) pentru a învăța cum să îndeplinească și să finalizeze sarcinile bazate pe aplicații în numele utilizatorului său. Practic, este un asistent personal mult mai avansat. Apariția dispozitivului la CES a fost atât de populară încât s-au vândut 10.000 de unități în precomenzi.

Deși Rabbit R1 sună mult asemănător cu Humane AI Pin, prețul său este de 199 de dolari, în timp ce Pin-ul de purtat, mult criticat, costă 700 de dolari, plus un abonament lunar de 24 de dolari.

YouTuberul de tehnologie Marques Brownlee, ale cărui recenzii dure ale lui Humane AI Pin au condus la plângeri că distruge o companie, spune că Rabbit R1 este un produs mai bun, deși aceasta este o comparație cu un standard scăzut. Rabbit poate să se conecteze doar la patru aplicații în acest moment, și nu întotdeauna funcționează cu ele; durata de viață a bateriei este slabă, iar unele funcții lipsesc.

În concordanță cu alte recenzii, Brownlee se plânge că Rabbit R1 pare neterminat și nu pregătit pentru lansare pe scară largă – l-a numit „abia de recenzat”. Este o tendință pe care o vedem constant în industria tehnologică și de gaming în zilele noastre, în special în produsele AI.

Tom’s Guide este chiar mai aspru cu Rabbit R1, acordându-i 1.5 stele și sfătuind oamenii să evite gadgetul. Digital Trends îl numește un „dezastru”, Mashable spune că este ceva „dubios” în legătură cu el, iar The Shortcut sfătuiește să nu cumpărați Rabbit R1 deocamdată.

La fel ca și în cazul Humane AI Pin, mulți recenzenți se întreabă de ce există Rabbit R1, mai ales că pare că tot ce face, sau își propune să facă, ar putea fi realizat cu o aplicație pentru smartphone. Mishaal Rahman de la Android Authority aproape că a demonstrat acest lucru descărcând APK-ul de lansare a Rabbit-ului pe un Google Pixel 6A. Tasta de volum a servit drept tastă de hardware a lui Rabbit, iar Rahman a putut să configureze un cont „rabbithole” pentru a începe să vorbească cu asistentul AI, deși el remarcă că nu toate funcționalitățile sale sunt probabil replicate.

„Aplicația de lansare a lui Rabbit R1 este destinată să fie preinstalată în firmware și să primească mai multe permisiuni privilegiate la nivel de sistem – din care am putut acorda doar câteva – deci unele dintre funcții ar eșua probabil dacă am încerca,” scrie Rahman.

CEO-ul lui Rabbit, Jesse Lyu, a răspuns susținând că interfața Rabbit R1 nu este o aplicație. „sistemul de operare Rabbit și LAM rulează pe cloud cu modificări de firmware AOSP și la nivel de sistem foarte personalizate, prin urmare, un APK falsificat local fără OS-ul și punctele de sfârșit de cloud adecvate nu va putea accesa serviciul nostru. OS-ul Rabbit este personalizat pentru r1 și nu susținem clienți terți”, a spus Lyu, adăugând că utilizarea unui APK falsificat sau a unui client web implică riscuri semnificative.