iOS 18 ar putea revolutiona mai multe aplicatii incorporate in iPhone cu functii de inteligenta artificiala

iOS 18 ar putea revolutiona mai multe aplicatii incorporate in iPhone cu functii de inteligenta artificiala

Se așteaptă ca iOS 18 să aducă actualizări semnificative, inclusiv o limbă de design revizuită și funcții extinse de personalizare. Lansarea viitoare este de asemenea rumored să introducă schimbări extinse în diverse aplicații încorporate iPhone, cum ar fi Notes, Mail, Photos, Fitness și altele.

Potrivit lui Mark Gurman de la Bloomberg, aplicația actualizată Notes va include suport îmbunătățit pentru afișarea ecuațiilor matematice și înregistrarea memo-urilor vocale direct în aplicație. Gurman sugerează, de asemenea, că Apple va introduce o aplicație de Calculator dedicată pentru iPad.

În plus, MacRumors raportează că Apple Maps va primi o nouă caracteristică numită „rute personalizate”, permițând utilizatorilor să își aleagă propriile rute în timp ce navighează. Deși detalii despre modul în care va funcționa această caracteristică rămân limitate, codul examinat de publicație indică faptul că inițial ar putea fi limitat la SUA.

În plus, se așteaptă ca Apple să integreze hărți topografice în Apple Maps în iOS 18, oferind astfel drumeților și pasionaților de activități în aer liber o serie de funcții utile, cum ar fi trasee, linii de contur, date de elevație și puncte de interes. Introduse inițial în watchOS 10, hărțile topografice sunt anticipate să fie integrate și în macOS 15 și visionOS 2, alături de introducerea lor în iOS 18.

O altă aplicație care urmează să primească o actualizare semnificativă este Messages. Rapoartele sugerează că Apple intenționează să integreze suportul RCS în aplicația sa de mesaje implicită, îmbunătățind astfel experiența de mesagerie între iPhone-uri și dispozitive Android. În plus, există zvonuri despre introducerea unor funcții AI generative în aplicația Messages, deși detalii specifice lipsesc în prezent.

Se speculează, de asemenea, că Safari va suferi îmbunătățiri AI, potențial incorporând un asistent de navigare capabil să rezume paginile web și altele. O altă adăugare presupusă este o funcție de „ștergere web”, permițând utilizatorilor să elimine elemente specifice din paginile web.

În iOS 18, se așteaptă ca aplicația Apple Music să introducă liste de redare generate automat, în timp ce aplicația de calculator ar putea primi mai multe funcții noi, cum ar fi o bară laterală care afișează calculele recente, un sistem îmbunătățit de conversie a unităților și altele. În plus, aplicația Freeform ar putea introduce o nouă opțiune „Scenes”, permițând utilizatorilor să selecteze secțiuni specifice ale panoului pentru o navigare mai ușoară.

Rapoartele sugerează, de asemenea, că Apple plănuiește să integreze funcții AI în multe dintre aplicațiile sale existente, inclusiv Health, Keynote, Numbers și Pages. Mail, Photos, Fitness și numeroase alte aplicații sunt programate pentru revizuiri semnificative, deși detalii specifice încă nu au fost dezvăluite.

Rapoartele anterioare au sugerat o revizuire majoră pentru Siri, potențial integrând modelul extins de limbaj al Apple „Ajax GPT” pentru a oferi capacități AI similare cu ChatGPT pentru popularul chatbot al iPhone-ului.