Robotii Boston Dynamics ar putea revolutiona industria divertismentului live

Robotii Boston Dynamics ar putea revolutiona industria divertismentului live

Nu este Halloween, dar asta nu îi împiedică pe cei de la Boston Dynamics să îmbrace unul dintre roboții lor în costum pentru a sublinia un punct important: Spot poate fi folosit pentru mult mai mult decât doar sarcini de observație la distanță sau activități prea periculoase pentru oameni.

Boston Dynamics a prezentat robotul lor cu patru picioare, asemănător unui câine, în 2016. De-a lungul anilor, l-am văzut pe Spot lucrând alături de – și în locul – oamenilor în mai multe scenarii periculoase. În 2019, de exemplu, Poliția Statului Massachusetts a închiriat o unitate pentru o încercare în echipa de dezamorsare a bombelor. Anul următor, SpaceX a folosit Spot pentru a inspecta un sit de testare după o explozie care implica azot lichid sub-răcit.

Adam Savage, cunoscut din MythBusters, a pus chiar Spot la treabă ca operator de ricsă, evidențiind potențialul botului nu doar ca un animal de povară, ci și ca un entertainer. Acum, pare că producătorul de roboți adoptă și alte cazuri de utilizare pentru Spot.

Anul trecut, Boston Dynamics a lansat o nouă unealtă pentru clienții din domeniul media și divertisment. Choreographer este proiectat să îmbine metodologia creativă a unui coregraf cu aspectele tehnice ale programării robotului. Cu alte cuvinte, permite unui coregraf să programeze mișcările botului așa cum ar instrui un dansator, nu cum ar programa un inginer un robot.

Ultima creație a companiei, Sparkles, lucrează mână în mână cu Choreographer. Costumul personalizat pentru Spot seamănă cu un câine jucaus, dar nu ar fi nevoie de mult pentru a crea și alte costume de creaturi cu patru picioare.

S-ar putea să sune trivial, dar ajută foarte mult la vizualizarea viitorului pe care Spot îl poate avea în industria divertismentului. Imaginați-vă piese de teatru sau chiar spectacole din parcuri tematice adăugându-l pe Spot în distribuția lor de acțiune live. Adăugați câteva animatronice pentru mișcările faciale și ați putea avea un spectacol de păpuși extrem de avansat cu actori care nu se obosesc niciodată sau nu se îmbolnăvesc.

Luna trecută, Boston Dynamics a lansat o versiune complet electrică a robotului humanoid Atlas, care a renunțat la hidraulică. Atlas-ul actualizat este mai bun decât vechea iterație în aproape toate aspectele.