Cardi B raspunde criticilor pentru ca a numit designerul tinutei de la Met Gala „asiatic” in loc sa-i foloseasca numele

Cardi B raspunde criticilor pentru ca a numit designerul tinutei de la Met Gala „asiatic” in loc sa-i foloseasca numele

Cardi B a abordat reacțiile negative pe care le-a primit pe rețelele sociale după Gala Met de luni.

Într-un interviu cu Emma Chamberlain pentru Vogue, în cadrul celei mai importante seri a modei, rapperiței i s-a cerut să spună cine a proiectat rochia ei neagră amplă, care a ocupat întreaga intrare a covorului roșu la Muzeul Metropolitan de Artă. Sensen Lii de la Windowsen a lucrat două luni la această rochie, așa că atunci când Cardi nu și-a putut aminti numele său, oamenii au simțit că acesta este un gest de lipsă de respect față de designer.

„Mă simt minunat,” a spus Cardi pe covorul roșu al Galei Met, înainte de a face o pauză și a adăuga, „Este acest designer uimitor. Este asiatic și tot așa.”

În răspunsul la critici, artista „Up” a postat un videoclip pe Instagram, conform Entertainment Tonight, care acum a expirat și circulă pe Twitter (fostul X).

„Vreau să fac acest lucru foarte clar, în primul rând,” a început ea videoclipul de peste două minute. „Când eram pe covorul roșu, eram foarte speriată pentru că rochia trebuia să fie pe un mic podium. Am exersat cum să pozez pe podium, dar pe covor nu mi s-a permis să folosesc podiumul. Aveam multe lucruri în minte și eram grăbită să ajung în fața liniei.”

A continuat, „Așa că, când am fost intervievată, am uitat cum să pronunț numele designerului pentru că numele lui este puțin complicat. Eram ca, ‘Doamne, cum să-i pronunț numele!’ Mintea mea pur și simplu zbura.”

Critica pe care a primit-o pentru că nu și-a amintit numele lui Lii a fost alimentată și mai mult de fostul director general al Vogue, Gilbert Cheah, care a comentat pe un videoclip pe Instagram cu Cardi la Gala Met, criticând-o pentru asta.

„Pentru înregistrare și recunoaștere, și fără mulțumiri pentru Cardi B, designerul rochiei sale este Sensen Lii, care este chinez,” a scris el. „Rochia a durat două luni pentru a fi făcută. Personal, cred că este plictisitoare și nici măcar nu se potrivește temei, dar ea a ales-o și ar fi trebuit să-și amintească măcar numele lui, nu doar că este ‘asiatic.’”

În videoclipul ei, a explicat că a spus „designer asiatic” pentru că știa că el este asiatic, dar nu și-a putut aminti naționalitatea lui și nu a vrut să-l ofenseze presupunând greșit. De asemenea, a abordat direct comentariile lui Cheah, spunând că știe că designerul ei și stilistul lucrează foarte mult pentru echipa ei.

„Deci, pentru ca tu să fii oarecum umbrit pentru că te simți ofensat sau orice, doar arată de ce ești fostul director,” a spus Cardi. „Este ca și cum încerci să mă ofensezi, dar de fapt îi ofensezi pe oamenii care lucrează în culise.”

În ceea ce privește oamenii de pe rețelele sociale care spun că nu va fi invitată înapoi la Gala Met pentru că a uitat numele designerului, ea a avut un singur lucru de spus: „Draga, sunt Cardi B.”