YouTube experimenteaza cu afisarea de reclame atunci cand pui in pauza un videoclip

YouTube experimenteaza cu afisarea de reclame atunci cand pui in pauza un videoclip

YouTube ar putea în curând să ofere telespectatorilor încă un motiv să se înscrie la serviciul său de abonament fără reclame, sau să îi enerveze suficient încât să se oprească din vizionare în totalitate. În cadrul conferinței sale Brandcast în primăvara anului 2023, YouTube a vorbit despre o nouă inițiativă numită „reclame în pauză” pentru televizoarele inteligente. Așa cum sugerează și numele, acestea sunt reclame care vor fi difuzate în mijlocul videoclipului atunci când un utilizator a pus în pauză conținutul pe care-l urmărește. După cum explică Times of India, videoclipul pus în pauză se va micșora pentru a face loc unei reclame.

Philipp Schindler, SVP și director de afaceri al Google, a declarat în cadrul celei mai recente convorbiri despre rezultatele financiare ale companiei că testele timpurii din primul trimestru au arătat „o tracțiune puternică”. Executivul a adăugat că reclamele în pauză „obțin prețuri premium de la advertiseri” și „generează rezultate puternice pentru creșterea notorietății brandului”, sugerând probabil că o implementare mai largă ar putea fi la doar un pas distanță.

YouTube a încercat să prezinte formatul de reclamă „non-interruptiv” ca fiind mai puțin deranjant decât reclamele tradiționale, dar nu toată lumea cumpără acest argument. Atunci când pun în pauză un program, adesea este pentru a răspunde la un apel sau pentru a vorbi cu cineva care tocmai a intrat în cameră. Ultimul lucru pe care îl doresc într-o situație ca aceasta este o reclamă neașteptată care mă poate determina să iau măsuri suplimentare. Reclamele în pauză redau sunet și/sau video? Va trebui să le pun pe pauză sau doar să apăs butonul de silențiere?

Ce zici de reclamele în pauză care rulează atunci când ies din cameră să iau un snack sau să folosesc toaleta, nu este nicio problemă în acele cazuri, corect? În această situație, reclama este un eșec total deoarece nimeni nu consumă mesajul său. Desigur, YouTube își încasează veniturile din reclame, dar advertiserii nu vor rămâne mult timp cu acest model pierzător.

Va fi interesant să vedem dacă și cum vor face față blocatoarele de reclame reclamelor în pauză de pe YouTube. Google a tot schimbat argumente cu furnizorii de blocatoare de reclame în cea mai mare parte a ultimului an și, având în vedere această nouă inițiativă pe orizont, este puțin probabil ca vreuna dintre părți să cedeze în curând.