Seful OpenAI foloseste tehnologia Sora la Hollywood, sustine un raport

Seful OpenAI foloseste tehnologia Sora la Hollywood, sustine un raport

Recent, noul model de inteligență artificială de la OpenAI pentru transformarea textului în video a lăsat pe toată lumea cu gura căscată atunci când compania a prezentat exemple de ceea ce poate face.

Cunoscut sub numele de Sora, acesta generează imagini uluitor de realiste pornind de la intrări descriptive de text, iar deși o examinare atentă poate dezvălui uneori mici imperfecțiuni în imaginile generate, tehnologia a lăsat mulți să se întrebe în ce măsură ar putea schimba industria TV și a filmelor.

OpenAI nu este singura companie care lucrează la instrumente AI pentru transformarea textului în video, dar clipurile Sora au fost cu adevărat impresionante. Cu instrumentul de vârf destinat să se îmbunătățească și cu sprijinul puternic al Microsoft pentru eforturile OpenAI, se anunță schimbări majore.

Șeful OpenAI, Sam Altman, speră cu siguranță acest lucru pe măsură ce se îndreaptă către întâlniri cu marii mogulii de la Hollywood în această săptămână pentru a-i convinge să integreze noul său generator de video AI în munca lor, conform unui raport Bloomberg de sâmbătă, care citează surse avizate.

De fapt, pare că acestea nu vor fi primele întâlniri pe care reprezentanții AI le-au avut cu figuri cheie din studiourile de film, deoarece mai multe întâlniri au avut loc și în luna trecută, potrivit aceluiași raport.

Sora încă nu a fost lansat publicului larg, dar OpenAI a „acordat deja acces unor actori și regizori de renume”, conform Bloomberg.

Într-o declarație, OpenAI a spus pentru site-ul de știri: „OpenAI are o strategie deliberată de lucru în colaborare cu industria printr-un proces de implementare iterativă – lansând avansurile AI în faze – pentru a asigura o implementare sigură și pentru a oferi oamenilor o idee despre ce este pe viitor. Așteptăm cu nerăbdare un dialog continuu cu artiștii și creatorii”.

După cum observă Bloomberg, AI este o problemă extrem de sensibilă în industria de divertisment. Un conflict privind modul în care va fi implementat a fost unul dintre motivele pentru care scriitorii și actorii au declanșat recent greva. Mulți se tem că tehnologia le va lua locurile de muncă sau, cel puțin, va diminua capacitatea lor de a câștiga un venit decent.

Deși instrumentul AI pentru transformarea textului în video al OpenAI este fără îndoială o tehnologie fascinantă, Sora și alte generatoare de text în video sunt o perspectivă neliniștitoare pentru mulți artiști, iar cu Altman, conform rapoartelor, întâlnind figuri importante din studiourile de film pentru a discuta despre tehnologie, mulți vor avea preocupări tot mai mari cu privire la ce urmează.